Zorgwerkgever van het jaar 2019

Ann - zus van Katrien
"Marijke houdt steeds nauw contact met mij, wat voor mij een hele geruststelling is. Zo kan ik meegenieten van mijn zus haar geluk."
Ontdek de VillaVip Huizen

  • Open Open
  • In ontwikkeling In ontwikkeling

Wat is een VillaVip?

Een nieuwe kleinschalige woning voor personen met een beperking


Een VillaVip is een hedendaagse, fijne en kleinschalige woning waar 10 volwassenen met een beperking samenwonen met een zorgkoppel. In een VillaVip is het in de eerste plaats gezellig vertoeven. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. Samen met het zorgkoppel bouwen ze er aan een gezellige thuis. Persoonlijke aandacht en veel liefde staan centraal in elke woning. We kiezen steevast voor kleinschaligheid in onze projecten. Hierdoor verloopt de communicatie en ondersteuning er een stuk eenvoudiger.

EEN ECHTE THUIS

Wat een VillaVip woning uniek maakt, is dat het leven er zeer gewoon verloopt. Hier wordt dagelijks vers gekookt in de open keuken of samen gezellig een film gekeken in de grote woonkamer. Elke bewoner heeft een ruime kamer met een zithoek om zich even terug te trekken en de woning heeft een tuin met plaats voor een moestuin of enkele dieren. Daarenboven ligt elke VillaVip woning op wandelafstand van het centrum van de gemeente of stad. Zo gaan de bewoners écht deel gaan uitmaken van de lokale samenleving.

ZORGEN ALS EEN OUDER

Als ouder of familielid wil u gerust zijn dat uw zoon, dochter, broer of zus steeds in goede handen zijn. Gezien de directe en korte communicatielijn tussen het zorgkoppel en de ouders bepaalt u zelf mee hoe de zorg en ondersteuning voor uw zoon of dochter moet verlopen. Op deze manier hoeft u de regie over uw familie niet uit handen te geven.

EIGEN RITME & INTERESSES

Elk individu heeft zijn of haar interesses. Daarom wordt er steeds gezocht naar een zinvolle daginvulling. De ene gaat naar de dagbesteding of het dagcentrum, de andere gaat naar de zorgboerderij of men kan ook gezellig thuis blijven. In een VillaVip is er steeds iemand aanwezig om een luisterend oor te bieden.

WONEN IN EEN VILLAVIP?

Om te kunnen verblijven in een VillaVip woning dien je als persoon te beschikken over een Persoonsvolgend budget (PVB) waarmee de ondersteunings-, begeleidings- en zorgkosten worden betaald. Dit budget wordt toegekend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. (meer informatie : zie VAPH). Beschik je niet over deze tegemoetkoming dan geven wij je graag meer uitleg over de procedure van het verkrijgen van jouw Persoonsvolgend Budget. Beschik je reeds over een Persoonsvolgend Budget en heb je vragen over de besteding hiervan? Dan kan je contact opnemen met één van de vier erkende bijstandsorganisaties in Vlaanderen: ZOOM vzw, Onafhankelijk Leven vzw, Alin vzw & Absoluut vzw.

VillaVip Vlaanderen


Kwaliteit van ondersteuning

Als zorgkoppel word je bijgestaan door VillaVip Vlaanderen in de algemene ondersteuning en organisatie van je woning. Om de kwaliteit van de zorg te garanderen wordt elke woning op regelmatige tijdstippen geëvalueerd door VillaVip Vlaanderen in samenwerking met een extern kwaliteitsbureau. Hiervoor wordt steeds vertrokken vanuit suggesties, noden en wensen van de bewoners en hun familie om zo de tevredenheid te blijven waarborgen.

Zorggarantie

Als familie of kennis kan je er altijd op rekenen dat de bewoner omringd wordt met de beste zorgen en dat de warme thuis er steeds zal blijven. Deze zorgcontinuïteit wordt gegarandeerd door het zorgvuldig selecteren en opleiden van de zorgkoppels, bijkomende vormingen te organiseren, de opvolging te verzekeren en waar nodig noodsituaties op te vangen.

"Zorgondernemer zijn van een VillaVip is zeker geen standaard job in de zorg, maar de vrijheid hebben zelf vorm te kunnen geven aan onze woning samen met onze bewoners geeft enorm veel voldoening."

Zorgkoppel Marijke & Pieter

ZORGONDERNEMEN IN EEN VILLAVIP?

Je eigen VillaVip leiden als zorgkoppel


Elke VillaVip wordt met hart en ziel geleid door een inwonend zorgkoppel. Als zorgkoppel ben je verantwoordelijk voor de organisatie van je VillaVip woning en het verstrekken van persoonlijke zorg en ondersteuning. Samen met de bewoners bouw je aan een eigen leuke en warme thuis. Een klein team van vaste medewerkers die je zelf samenstelt ondersteunt je bij de dagelijkse werking van de woning.

Meer informatie

Nieuws


14/12/2023

Download het verslag van de ervaringsmeting 2023


Met trots presenteren we jullie graag de resultaten van een bevraging van de bewoners en hun
netwerk. Download hier het volledige rapport.
14/12/2023

VillaVip Merksem wint wedstrijd 'Alternatieve Woonvormen'!


Stad Antwerpen pakt uit met drie winnaars van de wedstrijd ‘alternatief wonen’, die ze al voor de vierde keer organiseerde. VillaVip Merksem mag zich met trots een van deze winnaars noemen!
14/12/2023

VillaVip zoekt begeleiders in meerdere regio's


Voor meerdere regio's zoeken wij momenteel zorgzame en enthousiaste begeleiders. Ben je op zoek naar een fijne job in een warme kleinschalige werkomgeving en heb je ervaring in het begeleiden van volwassenen met een beperking? Lees dan zeker verder!

Wil je graag bij ons komen wonen?

bewoner worden

Contacteer ons

Heeft u interesse in VillaVip?

Onderwerp
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden.