Foto meiboomzetting Pittem met zorgkoppel
14/04/2022

VillaVip Pittem: “We gaan van dit huis een thuis maken voor de bewoners”

De ruwbouwwerken van VillaVip-woning in Pittem zijn klaar. Onlangs plantten we een meiboom op de werf om dit te vieren. In september nemen Els Masschelein en haar man Günther er samen met hun jongste zoon Tristan hun intrek. Ze worden uiteraard vergezeld door tien mensen met een beperking.

VillaVip telt momenteel dertien kangoeroewoningen in Vlaanderen, waar telkens tien volwassenen met een beperking samenwonen met een zorgkoppel. Zoals de naam doet vermoeden, staat dat koppel in voor de dagelijkse zorg van de bewoners. In VillaVip Pittem zal die taak vooral voor Els zijn, al zal Günther haar ook bijstaan als hij niet achter de toog van zijn café in Zwevezele staat.
Els en Günther zijn open, sociaal én ze hebben ook bakken ervaring.

“Nu is het een huis, maar we willen hier een echte thuis van te maken. Een thuis waar elke bewoner zichzelf kan zijn. Ook in de buurt hopen we ons goed te kunnen integreren. We hopen dat we hier een eigen, warm stekje kunnen maken. Als we er allemaal samen aan werken, komt dat ongetwijfeld in orde.”
- Els

Wie interesse heeft om bewoner te worden van VillaVip Pittem, kan contact opnemen met het zorgkoppel Els & Günther via pittem@villavip.be.