14/06/2023

VillaVip Merksem opent haar deuren

Na maanden van intense voorbereidingen, opleidingen, verhuizen en contacten met kandidaat-bewoners, is het moment van de officiële start aangebroken in Merksem. Zorgkoppel Margot en Wim trekken in de nieuwe VillaVip woning in samen met hun eerste bewoners.

Margot en Wim kozen er bewust voor om vooraf geen specifieke doelgroep voor hun bewoners voor ogen te hebben, zodat ze met de grootst mogelijke openheid iedere kandidaat konden verwelkomen. Op deze manier hebben ze een bewonersgroep samengesteld die nu al aanvoelt als familie. Momenteel zijn er al vijf bewoners bij hen ingetrokken, de andere bewoners zullen deze zomer de groep vergezellen.

“Wie zich binnenshuis goed voelt, is klaar om ook in de buitenwereld te stappen. We hebben de ambitie dat iedereen minstens één keer per dag naar buiten gaat voor een zinvolle activiteit. We bekijken daarvoor individueel wat die activiteit kan zijn. Zo kan de één in de school de kippen gaan verzorgen en de eitjes rapen, terwijl iemand anders in het zorgcentrum koffietjes gaat uitschenken. Zo willen we in en voor de buurt ook wat betekenen. Want iets betekenen zorgt voor zelfrealisatie. Het is fijn als je ’s avonds aan tafel iets te vertellen hebt over jouw dag.

We vinden het belangrijk dat iedereen zoveel als mogelijk de regie van zijn eigen leven in handen houdt en dat trekken we door tot in de kleinste details."

Margot en Wim zijn nog op zoek naar enthousiaste begeleiders om hen te helpen bijstaan bij de dagelijkse organisatie en ondersteuning van hun bewoners.

Neem contact met Margot en Wim via merksem@villavip.be of 0473 38 91 29.