14/12/2023

VillaVip Merksem wint wedstrijd 'Alternatieve Woonvormen'!

Stad Antwerpen pakt uit met drie winnaars van de wedstrijd ‘alternatief wonen’, die ze al voor de vierde keer organiseerde. 

Stad Antwerpen wil met deze wedstrijd, die ze in 2017 voor de eerste keer organiseerde, innovatieve en duurzame vormen van wonen stimuleren en beter inspelen op de nood aan een divers en betaalbaar stedelijk woningaanbod. Projecten kunnen daaraan voldoen op verschillende manieren, door te werken met gedeelde ruimtes, verschillende functies en activiteiten of verschillende doelgroepen en gezinnen. Zowel individuen, groepen bewoners, organisaties als bedrijven konden een voorstel indienen. De jury, voorgezeten door de Antwerpse Stadsbouwmeester, selecteerde drie winnaars die zich met hun project lieten opvallen door de combinatie van innovatie en maatschappelijke meerwaarde. 

"Een divers, betaalbaar en duurzaam woonaanbod in Antwerpen is erg belangrijk voor mij. Deze wedstrijd is bedoeld als impuls voor alternatieve woonvormen. Niet enkel financieel voor de winnaars, maar ook zodat goede voorbeelden zoals VillaVip Merksem anderen zouden inspireren om creatief op zoek te gaan naar andere manieren van wonen." Els Van Doesburg, schepen voor wonen van Stad Antwerpen