Villa Vip logo

VillaVip

Sint-Truiden

Zorggezin

Anja Swinnen & Ruben Steukers

 

Adres

Brukskensweg 50, 3800 Sint-Truiden

 

Interesse? Contacteer ons!

Er is momenteel nog 1 kamer vrij.

0456 66 47 33 (Anja)

011 91 38 81

sint-truiden@villavip.be

 

Anja & Ruben
De kleinschaligheid en het huiselijke van VillaVip spreekt ons enorm aan. De zeer uitgebreide ondersteuning op allerlei vlakken van VillaVip Vlaanderen heeft ons over de streep getrokken om in dit avontuur te stappen.

In het voorjaar van 2024 nemen Anja Swinnen en haar zoon Ruben Steukers hun intrek als zorggezin van VillaVip Sint-Truiden. Anja is een zorgzame moeder van 3 zonen en heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggeven en het coachen van teams in de medische sector. Als vrijwilliger was ze meerdere jaren actief bij de Limburgse Stichting Autisme als voorzitter van de oudervereniging en bij Tevona als begeleider bij G-dans. Ruben heeft een bachelor in de agogische wetenschappen en liep eerder al stage in VillaVip Diepenbeek. Hij groeide op vanuit het perspectief dat een 'beperking' heel normaal is, aangezien een van zijn broers een mentale beperking en autisme heeft.

Anja & Ruben koesteren al langer de droom om zelf een warme thuis te creëren voor mensen met een beperking. Eén van de drijfveren was de angst die zij als moeder en broer ervaren, net zoals elke ouder van een kind met een beperking: wie zal voor mijn zoon/ dochter zorgen als ik dat zelf niet meer kan?

Na veel gesprekken werd de knoop doorgehakt om als zorggezin hun schouders onder VillaVip Sint-Truiden te zetten: "We delen op heel veel vlakken dezelfde waarden over instaan voor de zorg aan kwetsbaren in de maatschappij. We kijken op dezelfde manier naar de zorg die we willen voor onze eigen zoon en broer en zijn overtuigd dat meerdere ouders deze visie zullen delen: een gezin vormen in een huiselijke en warme thuis."

 

Een open huis

Als zorggezin kiezen Anja en Ruben heel bewust voor de kleinschaligheid van een VillaVip woning: "We krijgen veel ruimte om een persoonlijke relatie op te bouwen met iedere bewoner. Hierdoor kan de zorg beter afgestemd worden op hun individuele behoeften, specifieke wensen en voorkeuren. Dit kan het welzijn van de bewoners positief beïnvloeden en bijdragen aan het gevoel van veiligheid. De persoonlijke ondersteuning faciliteert bewoners ook om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen en om hun zelfstandigheid en eigenwaarde te vergroten." 

"Bij ons zal de nadruk liggen op een gezellige, warme thuis waar we samen beslissingen nemen, maar steeds zonder de aandacht voor het individu over het hoofd te zien. Bewoners leren elkaar goed kennen en de vriendschappen die er kunnen ontstaan tussen de bewoners onderling is echt hartverwarmend. Dit bevordert ook hun sociale interactie. Het gevoel van verbondenheid draagt volgens ons bij aan een positieve leefomgeving. 

Iedere bewoner zal een eigen kamer hebben, die ze naar eigen goeddunken mogen inrichten. Maar net als in een gezin, zullen de dagelijkse taken en eetmomenten samen gebeuren aan 1 grote tafel als een echt gezin. We willen een open huis zijn, waar vrienden en familie steeds welkom zijn met respect voor ieder gezinslid. We willen de betrokkenheid van familieleden sterk aanmoedigen en de familie betrekken bij de zorg en het welzijn van hun dierbare."

Wenst u nog meer informatie over onze VillaVip?
  • Open Open
  • In ontwikkeling In ontwikkeling